Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

15.8.03

E-mail werkt (niet?)

Uit onderzoek door Oracle is gebleken dat als we na gemiddeld twee weken vakantie terugkomen op ons werk een dag nodig hebben om onze e-mail te verwerken. Na 10 dagen afwezigheid vinden we gemiddeld 100 nieuwe e-mailberichten in onze mailbox. Dit betekent dat we een halve tot anderhalve dag bezig zijn met het opschonen en afhandelen van onze mailberichten, voordat we weer echt aan het werk kunnen. Dat zijn gemiddeld 8 verloren uren, aangezien de meeste berichten oud, al opgelost of spam zijn.

Een mogelijke oplossing? De Afwezigheidsassistent (helaas niet in alle mailprogramma's aanwezig)! Vermeld in uw Afwezigheidsassistent van wanneer tot wanneer u afwezig bent en wie de verzender dan wel lastig kan vallen tijdens uw afwezigheid. U zult zien dat dit een legere mailbox en minder ontevreden mensen tot gevolg heeft. En het verwijderen van spam of het verplaatsen van mail naar de 'Gedaan'-map hoeft geen 8 uur te kosten. U hebt dan op uw eerste werkdag veel meer tijd over om uw fantastische vakantiebelevenissen met uw collega's te delen. Maar alstublieft... niet per e-mail!

Marleen @ 09:34 | link |