Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

25.7.03

Vrijdag logdag

Mannen loggen vaak samen. De meestbezochte weblogs als Flabber en Volkomenkut zijn logs waarop meerdere mensen tegelijk loggen. Het zijn linklogs, dat wil zeggen alle berichten linken naar andere sites. Soms is er een regel commentaar, soms veel meer. Geenstijl is een log met een eigen mening. Maar willen we die wel horen?

Vervreemdend is het om als dertiger of ouder naar een weblog te kijken die er heel anarchistisch uitziet, maar achter deze façade ontdek je vervolgens dat er een behoorlijk rechts team van webloggers zit. Geenstijl maakt zich net als alle andere spitsburgers druk om de strafmaat van Volkert van der Graaf, pedofilie en allochtonen. Vrijwel niemand wordt nog enige ruimte geboden op dit onsympathieke weblog. Het initiatief van Kroesje maken de heren met de grond gelijk door er xenofobische teksten tegenover te stellen. Zelfs noemen ze zich ‘brutaal’, laat u niet in de maling nemen dat is een eufemisme voor onaangenaam agressief.

Maar er zijn ook sympathieke linklogs, goed ze hebben uiteraard veel babe's -daar ligt een belangrijk deel van hun succes - maar er komt ook vaak veel moois uit voort! Ik houd u op de hoogte!
Max Dohle @ 09:33 | link |