Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

10.7.03

Minuutje is maximum

Gevonden op Adfoweb.
Het bewijs dat je nooit een tweede kans krijgt voor een eerste indruk en dus drie keer na moet denken voordat je je homepage onaf op internet zet:

Internetters zijn ongeduldig. Na het gebruik van een zoekmachine worden zelden meer dan drie resultaten aangeklikt, blijkt uit onderzoek. Het is voor bedrijven dus van belang dat ze een 'hoge klassering' krijgen bij zoekmachines.
Ook wanneer de internetter eenmaal op een site is beland, duurt het verblijf niet lang. Vier op de vijf websurfers brengt minder dan een minuut door op een site. De hoofdconclusie van het Amerikaanse onderzoek is dat mensen snel gefrustreerd raken en websites in een oogopslag beoordelen. Als die eerste oogopslag negatief is, verlaten de bezoekers de website.
Het onderzoek analyseerde 450.000 opdrachten bij zoekmachine Alltheweb.com over een periode van 24 uur. De helft van de gebruikers keek slechts naar het eerste resultaat, 80 procent stopte na drie resultaten. De tweede pagina met resultaten trok nog 19 procent, de derde pagina 10 procent.
Een andere conclusie is dat internetters bij het bezoeken van een nieuwe site onmiddellijk beslissen of ze daar willen blijven of niet. Websites weten niet meer dan een vijfde deel van de internetgebruikers langer dan een minuut vast te houden.
Bron: [Mediafact]


Marleen @ 10:04 | link |