Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

27.6.03

Vrijdag logdag

Bieslog is nu al een gouwe ouwe. Een veelbezocht log dat Wim de Bie is gestart na de echtscheiding van zijn tv-partner Van Kooten. Het tv-verleden van De Bie is overal zichtbaar op zijn weblog.

Bieslog is van alles wat: actueel nieuws, een terugblik op zijn leven, emotie, de meningen van zijn 'typetjes' en soms gaat hij op pad gewapend met een camera. Hoewel alle typetjes op televisie al twee jaar geleden met pensioen zijn gegaan, kan De Bie niet echt afscheid nemen van zijn alter-ego’s meneer Foppe en Driek de Gadgetfriek. Dat is jammer, omdat ze vaak op de bezoeker overkomen als stoplappen.

Als hij zich echt kwaad maakt - u herinnert zich een spugende De Bie op tv - neemt de kwaliteit helaas wat af. Nog een klein bezwaar: de site is wat zwaar door de flash-foto, voor mensen met een beperkt modem is het veel geduld opbrengen, vooral als je het archief in wilt.

Schrijvers hebben hutten!
De Bie is op zijn best als hij op pad gaat met zijn camera en recorder: prachtige reportages zoals die over de schrijfhutten van Fredrik Van Eeden en van zijn voorganger Henri Thoreau in Walden Pond. Of het riante schrijvershuis van Roland Holst.


Max Dohle @ 04:41 | link |