Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

5.6.03

Treintaal

Bijna dagelijks reis ik tussen Arnhem en Schiphol, waar ik tijdelijk aan een opdracht op locatie werk. En nee, dat is niet zo'n ramp als de meeste mensen denken ;-). Vrij weinig vertraging of uitval van treinen. En als er dan iets misgaat, is de informatievoorziening behoorlijk goed. Het NS-personeel communiceert er flink op los! Daar hebben ze overigens geen vertraging voor nodig, ook bij het naderen van een station hoor je vaak allerlei NS-praat.

Er is echter één uitspraak die me blijft verwonderen, want hij is wijdverspreid onder NS-ers. "Wij naderen station [...]. U kunt hier allen uit- of overstappen." Huh? Hoezo uitstappen of overstappen? Ik kan toch alleen maar overstappen als ik óók uitstap? Maar misschien zie ik het verkeerd, misschien heeft het een diepere betekenis - je weet het niet. Misschien moet ik dat maar eens aan een conducteur vragen...

Gelukkig ben ik niet de enige die zich hier over verbaast, getuige het artikel NS-taal uit een Onze Taal-nummer van 1979!

Martine @ 10:30 | link |