Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

18.6.03

Software maakt korte metten met verhullend bedrijfsproza

Schrijft verslaggever Peter van Ammelrooy vandaag in de Volkskrant. Deloitte Consulting heeft een computerprogramma ontwikkeld, Bullfighter (bull staat in het Engels onder andere voor kletspraat, misschien afgeleid van Bullshit?), dat vage kletspraat en verhullend jargon uit bedrijfsproza sloopt. Het programma wordt vooral aanbevolen aan beleggers, onder het motto 'Hoe meer dure en vage termen in jaarverslag of perscommuniqué voorkomen, des te groter is de kans dat een onderneming iets te verbergen heeft'.

Bullfighter controleert teksten op jargon en andere bullshit op dezelfde manier waarop een spellingchecker werkt. Het programma kan gratis opgehaald worden op de website
www.dc.com/bullfighter.

Balkenbrij
Dit programmaatje lijkt me een aanrader voor de RVD, om de teksten van Balkenende cum suis te kuisen van Balkenbrij.


Willem Hendrikx @ 11:55 | link |