Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

4.6.03

Persbericht

Gaat u wel eens naar het toilet? Dan is dit persbericht op uw lijf geschreven. Mannen- of vrouwentoiletten, ze doen in tegenstelling tot de volkskennis niet voor elkaar onder in smerigheid: ruim 80% van deze kamertjes is besmet. Ruikt u schoonmaakmiddelen? Zegt helemaal niets over de properheid! Nog wat statistieken doornemen? Ik citeer:
Baart een onhygiënische toiletzitting de bezoeker de meeste zorg, dan is dit terecht. Deze is in meer dan de helft, 51%, van de gevallen besmet. Contact met de spoelknop en de deurkruk levert respectievelijk 37% en 12% besmettingsgevaar op, terwijl de kraan in maar liefst 43% van de gevallen is besmet. De opmerkelijkste conclusie is dat je er maar beter je handen niet kunt wassen!
Mijn conclusie is dat je veel betere persberichten kunt schrijven. Zo vindt men het terecht dat een onhygiënische toiletzitting de bezoeker de meeste zorg baart. Ik dank je de koekoek! Heet dat trouwens niet gewoon een bril? En dan die bangmakerij op grond van suggestie. Het gaat er toch niet om of iets besmet is (met wat eigenlijk?), maar hoe groot de kans is dat je besmet raakt!Max Dohle @ 17:12 | link |