Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

16.6.03

Nijs: "Het leven is leuker als je meer weed...eh...weet"

Annette Nijs, onze staatssecretaris van hoger onderwijs, is de laatste week in het nieuws geweest vanwege haar ietwat twijfelachtige beheersing van het Nederlands. Haar website zou nogal wat taal-, stijl- en grammaticafouten bevatten. Benieuwd ging ik even langs haar weblog, waar ik de volgende reactie tegenkwam:

"Blij was ik natuurlijk niet met deze berichtjes, maar eerlijk is eerlijk: er stonden veel taalfouten op mijn site. Ik probeer elke week wat nieuws op het weblog te zetten, maar soms neem ik daar niet genoeg tijd voor. En dan maak ik wel eens fouten. Dat was Carel Jansen ook opgevallen (hij werd ook in de Volkskrant aangehaald) en het is terecht dat hij me er op wees. Ik heb hem ook gemeld dat ik er voortaan beter op zal letten - al moet wel duidelijk zijn dat het doel van mijn weblog is om mensen te informeren over waar ik mee bezig ben en wat mij bezighoudt. En dat doel wordt ondanks de taalfouten gelukkig wel bereikt. Maar, mocht u nog 's een fout tegenkomen, wijs me er dan gerust op..."

"Er stonden veel taalfouten op mijn site"? Zeg maar gerust "staan". In het kader van "het leven is leuker als je meer weet" stel ik voor dat we alle overgebleven fouten melden bij mevrouw Nijs. Ik heb zelf al een voorraadje, wie volgt?

123456789 @ 15:15 | link |