Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

13.6.03

Nederland digitaal?

Bijna heel Nederland lijkt digitaal te zijn. Er zijn nog slechts drie gemeenten zonder website, allemaal in Limburg. De gemeenten Roermond, Kessel en Hunsel zijn volgens Webwereld de enige gemeenten in Nederland die nog geen website op een .nl-domein hebben. Roermond en Hunsel zeggen in september met een gemeentesite te komen. Het wachten is dus nog op Kessel. Dan zal iedere gemeente in Nederland op het wereldwijde web te vinden zijn.

Maar is dat wel waar? Na wat pogingen om willekeurige gemeenten op internet te zoeken, stuitte ik nog erg vaak op meldingen als "page not found", "adres bestaat niet" etc. Om nog maar te zwijgen van sites die in de .nl-domeinnaam de naam van een stad of dorp hebben staan, maar hele andere activiteiten hebben. Voorbeeld: Wouw in Noord-Brabant. Typ je 'www.wouw.nl' in de browser in, dan ga je niet naar de gemeentesite van dit dorp, maar kom je op de site van van de Wouw autobedrijven. Een verdere zoektocht brengt vervolgens aan het licht dat de gemeente Wouw op geen enkele manier op internet te vinden is (of heb ik het mis?). De conclusie van Webwereld dat bijna heel Nederland digitaal is, moet volgens mij dus met een flinke korrel zout worden genomen.

Marleen @ 12:31 | link |