Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

8.6.03

Klinkt als...

Geknipt en geplakt van nu.nl:

AMSTERDAM - AOL/Time Warner (moederbedrijf van Netscape) heeft Moerstaal.nl laten weten dat het bedrijf ook de naam www.netschaapje.nl zal aanvechten vanwege mogelijke verwarring met www.netscape.nl.

In mei diende de rechtszaak, aangespannen door dit Amerikaanse bedrijf tegen het gebruik van de namen www.netschaap.nl en www.natschaap.nl. Het domein Netschaap werd gebruikt door Christian Takes die al sinds 1997 een website had over een virtueel schaapje dat het Internet ontdekt.

"Gevaar voor verwarring" was de aanleiding voor AOL/Time Warner om de rechtszaak aan te spannen. De reactie van Moerstaal is altijd geweest dat dit een belediging is voor de Nederlandse internetter. "Alsof deze niet het verschil kan zien tussen een website die browsersoftware verkoopt of een website over een schaapje," aldus Moerstaal.

En daar ben ik het helemaal mee eens.

123456789 @ 13:16 | link |