Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

25.6.03

E-zines en e-mail steeds vaker ingezet voor marketing

Uit een onderzoek van Rapidsugar (e-marketingbureau) blijkt dat steeds meer bedrijven gebruik maken van e-mail en e-zines voor hun marketing. Daarbij hanteren ze het opt-in model, wat inhoudt dat potentiƫle e-mailontvangers toestemming geven voor het verzenden van de mail.

Cijfers
De afgelopen drie maanden is het gebruik van e-mailmarketing bij de onderzochte bedrijven van 50% naar 60% gestegen. 65% van de praktiserende (wel een onduidelijke categorie) bedrijven meldt de mogelijkheid om zich te laten registreren voor periodieke e-mail op de homepage; 93% van deze (?) bedrijven vraagt daarbij om meer gegevens dan alleen het e-mailadres. Deze extra gegevens gebruiken ze om klantenprofielen te ontwikkelen en zodoende de boodschap beter toe te spitsen op de ontvanger.

Wat doet de ontvanger van al deze mail?
Het hele onderzoek laat me met een belangrijke vraag zitten. Wat doen de ontvangers met al deze mail. Het opgeven voor een e-zine is tenslotte zo gebeurd; het wegklikken van de ontvangen berichten gaat echter nog sneller. En wordt commerciƫle e-mail nu sneller weggegooid dan bijvoorbeeld het onvolprezen prachtblad Tekst & Content?

Willem Hendrikx @ 11:55 | link |