Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

17.6.03

Do the Google-dance

De temperatuur stijgt, tijd voor vrolijke zomerhits en bijpassende dansjes. Maar dat is niet waar het hier om gaat. De Google-dance is de score die Google aan pagina's toekent tijdens het herindexeerproces. De Google-dance wordt eenmaal per maand gedanst.

Google lijkt alleen op dansles te moeten. Bij de laatste Google-dance stonden veel pagina's op een niet logische en lage positie, terwijl zij eerder hoog in de zoeklijsten stonden. Volgens geruchten heeft het te maken met de database; deze zou vol zitten. Volgens de snelle rekenaars onder ons kan Google 4.294.967.296 pagina's aan. Dit aantal zou bijna bereikt zijn. Google zwijgt in alle toonaarden en voert maandelijks haar dansje uit...

[Meer over de Google-dance]

Marleen @ 17:19 | link |