Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

24.6.03

Allemaal naar de Taal- en Letterenbibliotheek!

Een heerlijk initiatief: in de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren, vindt de taal- en literatuurliefhebber werkelijk alles wat zijn hartje begeert.

Taal en literatuur
De site kent twee hoofdingangen: Nederlandse Taal en Nederlandse literatuur, waarachter een schat aan primaire en secundaitre literatuur schuilgaat. Vooral het literatuurgedeelte is prachtig: of u nu zoekt op auteur, titel, periode of provincie: een almaar aanwassende verzameling van primaire en secundaire literatuur opent zich voor u. Het moge duidelijk zijn dat het hier een groeisite betreft: bij ieder bezoek blijken weer nieuwe teksten, kaarten en prenten on-line beschikbaar te zijn gemaakt.

Atlas
Een ander mooi onderdeel van de site is de Atlas. Hier vindt u mooie, historische, digitale kaarten van Nederland en de provincies door de eeuwen heen, waarbij u diverse plaatsen kunt selecteren. En daarmee krijgt u dan weer allerlei literaire wetenswaardigheden over deze plaats voorgeschoteld, zoals bijvoorbeeld alle schrijvers die in de desbetreffende plaats geboren en/of gestorven zijn. En zeg nu zelf: wist u nog dat Poot in Delft is gestorven?

Rep u dus snel naar de bibliotheek, maar heb vooral geen haast! Want als u eenmaal binnen bent, dan blijft u lezen.

Henri @ 10:21 | link |