Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

26.5.03

Agressieve internetmarketing

Zondagavond, een uur of negen. Nietsvermoedend sluit ik mijn browser af na een potje surfen. Ineens is het er: een onbekend plaatje op mijn bureaublad:

En het is ook nog een animatie:

Huh? Onnadenkend klik ik erop. Dom! Natuurlijk, het is een pop-under advertentie, maar dan zonder Internet Explorer-venster eromheen.

Ik ga mijn gangen na: waar heb ik dat ding opgelopen? Op de site Het rariteitenkabinet (eh...klikt u door, dan heeft u straks ook z'n ding op uw bureaublad...). Irritant, zo'n onverwacht, onschuldig ogend ding. Maar zo onschuldig is 'ie niet. Een klik met de rechtermuistoets levert de nog irritantere boodschap-met-plingel 'Klik op de banner!'. Zeg, dat bepaal ik zelf wel, ja! Okee, dan maar een rechtmuistoetsklik op de programmaverwijzing in de taakbalk onderin het scherm. Ook uitgeschakeld! Rest mij alleen nog een drastische maatregel: Control-Alt-Delete om zo via Windows Taakbeheer het ding te elimineren. Ziezo, de rust is weergekeerd.

De moraal van dit verhaal: internetmarketing kan effectief zijn, maar niet als de bezoeker grommend achter zijn pc heel hard probeert om van je boodschap af te komen!

Martine @ 09:04 | link |