Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

29.4.03

Zoekgedrag van Nederlanders

Checkit en R&M Interactive onderzoeken jaarlijks het zoekgedrag van de Nederlander. Hoe zoekt hij informatie via zoekmachines? En wanneer klikt hij door op een site die als zoekresultaat wordt vermeld? Handige informatie als u uw site wilt optimaliseren voor zoekmachines!

Zo blijkt dat veel mensen zoeken met twee of meerdere termen tegelijk. Dat betekent dat het slim is om niet alleen losse woorden op te nemen als keywords in uw site, maar ook korte 'zoekzinnetjes'. Veel mensen klikken door op een zoekresultaat als de zoektermen in de titel van de pagina voorkomen. Stel de titels van uw pagina's daarom zorgvuldig samen! Veel bruikbare informatie over het optimaliseren van uw site vind u op Spider Food.

De details van het onderzoek vindt u op de site van R&M.

Martine @ 09:42 | link |