Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

29.4.03

Vriendelijke lettertypes
Vindt u ook dat uw tekst in Arial zo karakterloos overkomt? Probeer dan eens een ander lettertype, bijvoorbeeld Humanist. Dit lettertype behoort, net als Arial, tot de schreefloze types: ze hebben geen haakjes en dwarsstreepjes aan de uiteinden van de letters. Het verschil tussen de twee zit hem in de lijndikte van de letters. Bij Arial is die overal gelijk. Bij Humanist zit er een verschil in die dikte. Kijk maar eens naar het rondje van de ā€˜gā€™. Daar waar het rondje de stok raakt, is de lijn een stuk dunner.Deze variatie in lijndikte geeft uw tekst een vriendelijker uiterlijk, zonder meteen te vervallen in de verplichte lolligheid van Comic Sans. Andere voorbeelden van vriendelijke lettertypes zijn Gill Sans, Trebuchet, Lucida Sans en Optima. Meer informatie over lettertypes vindt u in dit uitgebreide overzicht en op De Lijst, de website voor digitale bouwvakkers.


123456789 @ 12:11 | link |