Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

14.4.03

Overheden zijn ook maar mensen...

Met het steeds populairder wordende communicatiemiddel 'E-mail' verandert er veel in de communicatie tussen overheid en burgers. Burgers pakken makkelijker de pc om een e-mail op te stellen, dan pen en papier voor die ene brief aan de overheid. Door deze laagdrempeligheid wordt de overheid bedolven onder talloze brieven van al dan niet boze of ongeruste burgers. En al deze mensen verwachten direct een antwoord. Volgens Marjet van Zuijlen, voorzitter platform Burger@overheid, staan deze mensen in hun recht. Zij presenteerde afgelopen week een nieuwe gedragslijn voor de afhandeling van e-mail door overheden. Hierin staat onder andere dat overheden direct na ontvangst een ontvangstbevestiging moeten sturen en maximaal binnen 10 dagen moeten reageren op een bericht. Dat wordt doorwerken...

Marleen @ 09:08 | link |