Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

23.4.03

Na RSI nu ook PPMT
Uit onderzoek van Yahoo is gebleken dat e-mail een grote stressveroorzaker is. Naast RSI-gevaar hebben computergebruikers nu ook te kampen met PPMT, oftewel Pre- en Post-Mail Tension. PPMT uit zich in gespannenheid vóór en na het zenden of ontvangen van e-mail. PPMT wordt veroorzaakt door e-mails die verkeerd worden begrepen en door de angst dat privé-berichten onder de ogen van verkeerde mensen komen. Het gevoel van "Big brother is watching me and trying to get me."

Vooral mensen die veel flirten via e-mail hebben last van PPMT. Het gevolg is dat zij vaak last hebben van concentratiestoornissen. Maar of dat nou door de e-mail of de vlinders komt, is niet uit het onderzoek gebleken. Gelukkig heeft Yahoo voor ernstige PPMT-slachtoffers een aantal tips op een rij gezet om PPMT te helpen voorkomen.

Marleen @ 10:29 | link |