Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

7.4.03

De strijd tussen verbaal en visueel

Volgens John Simmons, de auteur van het boek ‘The invisible grail’, zijn woorden de meest verwaarloosde en onderschatte gereedschappen in marketingland. Consumenten worden steeds vaker belaagd met schreeuwerige beelden in plaats van over de streep getrokken met woorden. En als er al tekst wordt gebruikt, staat die vaak vol jargon en betekenisloze clichés. Dit terwijl goedgekozen woorden heel krachtig zijn en de consument juist op een nuchtere manier kunnen overhalen en product te kopen.
John Simmons wil met zijn boek bedrijven overhalen af te zien van slechte en betekenisloze beelden en teksten en over te stappen op teksten die het verhaal achter het bedrijf vertellen. De consument heeft volgens hem genoeg van betekenisloze kreten en luidruchtige beelden. Ik denk dat wij John Simmons moeten steunen…

Marleen @ 15:00 | link |