Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

26.3.03

Uw bijsluiter voortaan in het Nederlands

Steeds meer gebruiksaanwijzingen of instructies worden in het Engels meegeleverd, denk bijvoorbeeld aan een inktpatroon voor de printer. Voor bijsluiters voor medicijnen gaat dit gelukkig (nog) niet op. Die worden nog wel in het Nederlands meegeleverd. Maar is dat eigenlijk wel zo? Wie weet wat hij moet doen als hij in de bijsluiter het volgende ziet staan: Aneurysmeruptuur en krachtige CYP3A4 remmers. Weet u dan waartegen u de medicijnen moet slikken? Gelukkig is er een stichting die het opneemt voor de duizenden Nederlanders die geen medicijnen hebben gestudeerd: DGV, het Nederlands instituut voor verantwoord medicijngebruik. Deze stichting streeft naar bijsluiters die zijn geschreven vanuit het perspectief van de gebruiker. Zij reiken zelfs jaarlijks de prijs uit voor Beste Bijsluiter!

Marleen @ 11:37 | link |