Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

24.3.03

Overheidssite biedt vernieuwd loket

De site www.overheid.nl is vernieuwd en biedt meer dan 2500 overheidsdiensten overzichtelijk bij elkaar.
De diensten staan in het zogenaamde 'Overheidsloket' en zijn gerangschikt volgens het principe van een startpagina.Het loket leidt de bezoeker naar de juiste overheidssite waarop hij informatie vindt over de dienst die hij zoekt. Ook wordt verteld of er elektronische formulieren zijn en de dienst al online aangevraagd kan worden.
Ook nieuw is een zoekmachine die alle - meer dan 1.200 - nu bestaande overheidssites ontsluit. De zoekmachine is met name uitgebreid met nieuwe methodieken als zoeken op postcode en op type organisatie. Verder vindt u op de site een wettenbank. De Staat gaf opdracht tot de bouw van dit bestand dat nu voor iedereen kosteloos via www.overheid.nl toegankelijk is.

Wist u dat Hendrikx Van der Spek ook heeft meegewerkt aan het Overheidsloket? De papieren brochure is door ons geschreven.

Marleen @ 14:25 | link |