Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

25.3.03

Interactief Jaarverslag: komt dat zien?

C&F Report Amsterdam brengt het Interactief Jaarverslag op de markt. Zie http://ccbn15.mobular.net/ccbn/7/156/162/ (Fugro) voor een voorbeeld. Zo’n jaarverslag ‘onderscheidt zich van thans gangbare vormen van jaarverslagpublicatie via internet’. En waarom? Volgens C&F Report onder andere omdat:
  • het originele design online wordt gebruikt
  • het verslag direct via e-mail kan worden verzonden
  • er gemakkelijk kan worden genavigeerd in het verslag

Maar eh...is dat nu anders dan gangbare vormen? Okee, het ziet er anders uit, maar verder? Gangbaar is bijvoorbeeld PDF, het Portable Document Format van Adobe. In essentie biedt dit dezelfde voordelen: je kunt het originele design online gebruiken, de link naar het jaarverslag kan je per e-mail verzenden en in een PDF met zogenaamde ‘bookmarks’ kun je ook gemakkelijk navigeren. En dat kost je niets extra’s!

Bovendien kent het Interactief Jaarverslag hetzelfde nadeel als PDF: je plaatst een papieren tekst op het beeldscherm...

Martine @ 00:58 | link |